Ceai de Crusin

CEAI Crusin 50g

Ceai de Crusin

Cruşinul face parte din familia Rhamnaceae, fiind un arbust indigen cu frunze lat-eliptice lucioase, cu marginea întreagă şi flori mici, albe-verzui, grupate în buchete. Fructele sunt mici, sferice, verzi la început, apoi roşii şi violet-negricioase atunci când ajung la maturitate. Creşte la câmpie, pe dealuri, în păduri de luncă, zăvoaie, pe malul apelor şi mlaştini, sporadic în regiunile montane.

CONTRIBUIE LA:

Intern:
– accelerarea tranzitului intestinal, putând fi asociat cu medicaţia antihelmintică.

MOD DE PREPARARE:

1-2 lingurițe de produs se umectează cu apă, se lasă în repaus 5 minute, se adaugă 200 ml apă încălzită la fierbere, se fierbe apoi 10 minute pe foc mic. Se filtrează. Se bea o cană cu ceai călduț seara înainte de culcare, la nevoie, aceeași cantitate se bea dimineața.

PRECAUȚII:

– Nu se administrează în cure prelungite, datorită instalării obişnuinţei.
-Tratamentul se efectuează pe perioade de 14 zile, cu pauze de minim 10 zile între cure.
– Nu se asociază cu alte medicamente orale (cu excepţia antihelminticelor) deoarece,
împiedică absorbţia acestora, accelerând tranzitul intestinal.

REACȚII ADVERSE:

– pot apărea: disconfort abdominal, colici intestinale, diaree; urina poate fi colorată în roşu.

CONTRAINDICAȚII:

– Abdomen acut chirurgical, obstrucţie intestinală, afecţiuni inflamatorii ale intestinului, boala Crohn, colită ulceroasă, apendicită, hemoroizi, sarcină, alăptare, copii sub 14 ani.

Acest produs este disponibil în ambalaj de 50g.

Leave a Reply